Wapen:
Wapen van gemeente Steenbergen
Provincie:
Burgemeester:
Dhr. Ruud van den Belt
Oppervlakte:
160 km²
Inwoners:
23.400
Gemeentehuis:
Buiten de Veste 1, 4652GA, Steenbergen
Postbus:
Postbus 6, 4650AA, Steenbergen
Telefoon:

Plaatsen in Steenbergen

Postcodes in Steenbergen

Over de Gemeente Steenbergen

Steenbergen is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. De gemeente heeft een oppervlakte van 10 km² aan water.

Sinds 1 januari 1997 bestaat de gemeente Steenbergen in zijn huidige vorm, door fusie van de (voormalige) gemeenten Dinteloord en Prinsenland, Nieuw-Vossemeer en Steenbergen (tot 1962 Steenbergen en Kruisland). De hoofdplaats is de stad Steenbergen.

De gemeente omvat de volgende officiële plaatsen (BAG-woonplaatsen) (met postcodenummers):
De Heen (4655), Dinteloord (4670-4671), Kruisland (4756), Nieuw-Vossemeer (4680-4681) en Steenbergen (met Welberg) (4650-4652).

Gemeentevlag

Op 30 oktober 1997 stelde de raad van Steenbergen vast dat de nieuw gevormde gemeente een vlag zou moeten gaan voeren waarin de kleuren van de drie voormalige gemeenten die zijn opgegaan in het nieuwe Steenbergen zouden terugkomen.

Het in de stadsvlag en het wapen van Steenbergen alsook de oude gemeente Dinteloord en Prinsenland aanwezige schuinkruis werd gekozen als het middelpunt. Om verwarring met andere bestaande vlaggen te voorkomen is het schuinkruis wit omrand. De vlag wordt gevierendeeld met gele, blauwe en groene vlakken; kleuren van de vroegere gemeentevlaggen van Nieuw-Vossemeer en Steenbergen.

De officiële beschrijving van de vlag luidt: Schuinkruisgewijze gevierendeeld van geel, groen, geel en blauw; over de kruising heen een langs de armen wit omzoomd rood schuinkruis met armen ter breedte van 1/8, de zomen ter breedte van 1/16 van de vlaghoogte.

Video's over Steenbergen